Total de visualitzacions de pàgina:

LLOCS PER FER DX FM PER LES COSTES DEL GARRAF: ENTRE SITGES I VALLCARCA.

La carretera C31 en el seu pas per les Costes del Garraf és ideal per escoltar emissores de FM llunyanes ja que el mateix massís impideix que arribin les senyals de ràdio de FM més properes.

Durant l´estiu aquest fenòmen s´incrementa degut a que la climatologia (calor i humitat) fa que senyals de FM de moltes parts de la Mediterrània viatgin més lluny ha sigui per propagació troposfèrica, el senyal rebota a la capa troposfèrica de l´atmòsfera, o per inversió tèrmica, el senyal viatga sobre el mar i no es perd per l´horitzó.

En direcció Vallcarca-Sitges tenim 3 aparcaments bons per practicar el DX-FM:


Al primer aparcament entren masses senyals de repetidors com Montgròs, Montserrat o els de Barcelona i no és el millor lloc per fer DX FM, per exemple als 97.3 escoltem Catalunya Ràdio des del repetidor de Montserrat. Però aquest aparcament és ideal per deixar el cotxe, agafar un receptor portàtil, i agafar un camí que va per sobre la carretera de les costes en direcció Sitges, o si s´està mínimament en forma pujar fins a l'ermita de la Trinitat que es situa a uns 750 metres salvant un desnivell de 175 metres.

En canvi el segon aparcament està a uns 40 metres d´altura i és ideal per fer DX FM des del cotxe, amb propagació pels 97.3 en entra RAI 3 des de l´illa de Sardenya. Amb propagació els emissors propers queden tapats i entren emissores de Sardenya, Menorca, Mallorca, Eivissa, Algèria i fins i tot poden entrar FMs de Còrsega, Tunícia i de la frontera del Marroc amb Algèria. Del País Valencià només entren emissores de Castelló i del Montdúver de Gandia, quedant València tapada.El tercer aparcament es situa a 60 metres d´alçada i es troba més obert cap al sud entrant amb propagació emissores del sud de Catalunya, tota la costa del País Valencià, a més de les Illes Balears i de tota la costa algeriana, i amb molta propagació també de Tunícia. Pels 97.3 entra un repetidor d'Aragon Radio situat a la comarca del Matarranya. En canvi les emissores de la meitat nord de l´illa de Sardenya no entren bé i res de l´illa de Còrsega.

Més aprop de Sitges hi ha dos aparcaments més, però ja no són ideals per fer DX FM ja que els senyals de tots els repetidors del sud de Catalunya i el més proper del Montgròs situat a Sant Pere de Ribes predominen sobre les emissores més llunyanes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada